siapa saya ..??

My photo
Marang, Terengganu, Malaysia
.: U'll get all about it..If.. :.

24.10.09

perihal aku dan 'hati'

Assalamualaikum..
Hai kwn2 yg bru mengenali diriku ini..semoga terhibur dgn karya ku ini..ok,mengenai kisah perihal aku dan 'hati'..kisah nie berkait rapat jgk lah dgn aku skunk nie..aku ciptakan kisah nie coz aku x taw aku nak luahkan pada siapa..bukan sulit tapi aku lebih cke pendamkan kisah nie sebenarnya..tapi aku x tahan sgt so aku juz luah lam blog jelah agar ade org yg akan baca blog aku nie..cite nie b'kait dgn aku dan seorg gadis yg mana aku ade hubungan yg istimewa jugak lah ngan dia..mybe x menarik tp aku nak korang fahami & hayati kisah aku nie..mane taw ade kaitan ngan kisah hidup korang..okeh! aku mulakan..begini citenya..aku skunk masih menuntut di sebuah private kolej dalam jurusan paramedik..so baru2 nie aku telah dihantar utk menjalani paktikal di sebuah hospital di Pahang..aku dan mmber aku yg len m'jalani paktikal selama 2 bulan..aku x nak cite sal hal paktikal tp aku nak citekan hal aku dgn gdis dari private kolej yg len yg turut sama menjalani paktikal di sini..kami dari jurusan yg sama..bermula dari situ lah,aku mula rapat dan mengenali dia..dia seorg gadis yg baik dan patuh pada ajaran agama..aku dan dia masing2 telah mempunyai kaple..namun begitu,disebabkan hubungan aku dgn dia yg t'lalu rapat,aku hampir2 melupakan kaple aku kerna aku telah jatuh cinta dgnnya..dia pown turut sama spt aku..aku hanya sempat bersama dgn dia selama 3 mggu..pada malam terakhir dia bersama ku, dia telah mula2 melafazkan ucapan 'i luv u' kpd ku..malam itu baru aku lah dpt jadi kaple..kami menjalinkan hubungan spt kaple yg baik spt kaple2 yg len..walaubagaimanapown,setelah hampir 5 bulan aku kple dgn dia,aku mula merasakan perasaan aku yg syg tahap gaban kat dia kini makin pudar..hal nie bermula semasa aku menghadapi mggu peperiksaan akhir utk sem nie..aku merasa serabut yg amat memikirkan pelbagai masalah yg m'belenggu fikiran aku..aku kurang contact ngan si dia memandangkan mggu peperiksaan yg 'around the corner'..walaubagaimanapown,aku telah memberitahu kpdnya yg aku sedikit tension dan t'pksa mengurangkan sedikit contact ngan dia..dia faham..selesai shj m'hadapi mggu peperiksaan,terasa beban aku telah b'kurangan sedikit..pada ptg itu jugak,aku pulang ke rumah kerna aku nak lepaskan tension aku nie..selang beberapa hari duk kat umah,adelah jugak aku cntct ngan si dia..tp x slalu..jarang2 jgk lah..takat sms ngan col skali skala..hampir dkt 2 mggu aku duk kat umah,hati aku meminta agar aku memutuskan hubungan ngan dia..aku x taw nape syg aku kpdnya hilang begitu shj..aku sudah x mmpu nak meneruskan hbgn dgn dia..tapi aku x mmpu nak b'terus-terang kpdnya..aku rasa aku mmg bukan calon yg t'baik bg dirinya..aku x mmpu nak tipu diri aku sendiri yg mengatakan aku still sygkan dia..aku cuba pujuk diri aku agar b'tahan dengannya supaya b'tahan dgnnya tp aku x mmpu jugak..mgkin suatu hari nnti aku t'paksa beritahu dia yang aku sudah x mmpu nak meneruskan hubungan ini..tapi aku x tahu bila..kdg2 aku juga ada m'harapkan agar dia turut sama mempunyai perasaan spt aku skunk..sampai di sini shj lah kisah perihal aku dan 'hati'..harap sahabat sahabiah yg view blog aku nie, silalah tinggal kan komen anda kat ku serta nasihat2 yg boleh digunakan untuk diguna pakai oleh diri ini..semoga b'temu lagi dalam blog2 aku yg seterusnya..insyaAllah..sampai di sini shj..salam buat sume blogger..

p/s: Dan masih ada waktu bagi kita
Untuk memupuk kasih dan sayang
Sekuntum cinta Ilahi
Seagung cinta yang murni

2 comments:

  1. haha

    betul3

    tp nak buat cmne bai

    cnta itu indah

    ahha...

    ReplyDelete